Hlavní obsah
2,9
(534)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Ať už z dostatku volného času, anebo protože chcete rozveselit lidi kolem, taková dobrá buchta je vždycky skvělý nápad! Jestli se necítíte jako velcí cukráři, máme pro vás jeden recept, který zvládne každý. A navíc za chvíli!

15 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 pekáč o rozměrech 20 × 30 cm
Buchta
  • 400 ml zakysané smetany
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 hrnek cukru moučka
  • 3 lžíce kakaa
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • 4 lžíce mléka
  • 75 g vlašských ořechů
Na vymazání formy
  • 1 ks tuku
  • strouhanka
Článek

Postup

01.

Troubu zapněte na 180 °C. Všechny sypké ingredience smíchejte dohromady, přidejte olej a zakysanou smetanu. U těchto ingrediencí jde o poměr mezi sebou, takže místo 200ml hrnků můžete použít kelímek od standardní, 200ml zakysané smetany.

02.

Umíchejte lehce tekuté, ale hutné těsto. Podle toho, jestli používáte zakysanou smetanu nebo třeba kefír, přidejte, nebo uberte mléko. Nakonec vmíchejte ořechy. 

03.

Formu vymažte máslem a vysypejte strouhankou. Nalijte těsto a uhlaďte ho. Povrch můžete ozdobit ještě pár ořechy. Pečte asi 35 minut.

Tip

Místo zakysanky použijte klidně kefír nebo bílý jogurt.

Máte rádi temné kakaové buchty s mléčnými produkty? A co takhle brownies z červené řepy nebo kakaová roláda z dýňového těsta s perníkovým kořením?

Načítám