Článek
Postup
01.
Troubu zapněte na 180 °C. Všechny sypké ingredience smíchejte dohromady, přidejte olej a zakysanou smetanu. U těchto ingrediencí jde o poměr mezi sebou, takže místo 200ml hrnků můžete použít kelímek od standardní, 200ml zakysané smetany.
02.
Umíchejte lehce tekuté, ale hutné těsto. Podle toho, jestli používáte zakysanou smetanu nebo třeba kefír, přidejte, nebo uberte mléko. Nakonec vmíchejte ořechy.
TOTO PEČENÍ TAKÉ ZVLÁDNETE:
03.
Formu vymažte máslem a vysypejte strouhankou. Nalijte těsto a uhlaďte ho. Povrch můžete ozdobit ještě pár ořechy. Pečte asi 35 minut.
Tip
Místo zakysanky použijte klidně kefír nebo bílý jogurt.
Máte rádi temné kakaové buchty s mléčnými produkty? A co takhle brownies z červené řepy nebo kakaová roláda z dýňového těsta s perníkovým kořením?