Článek
Postup
01.
Troubu předehřejte na 180 °C.
02.
Všechny ingredience včetně syrovátkového proteinového prášku rozmixujte. Pokud chcete trochu experimentovat, můžete místo čokoládového proteinu použít třeba jahodový, karamelový nebo vanilkový.
03.
Z těsta tvarujte drobné kuličky velikosti borůvky a klaďte na plech vyložený pečicím papírem.
04.
Pečte při 180 °C přibližně 25 minut.
05.
Hotové kuličky skladujte nejlépe ve vzduchotěsné nádobě – vydrží chutné nejméně týden. Jezte je s mlékem, popřípadě bílým jogurtem.
Tip: Čokoládové kuličky mohou v přiměřené míře i děti. Ve velkém však pro ně nejsou proteinové výrobky vhodné, neboť doporučené dávky bílkovin jsou pochopitelně nižší než u dospělého. Děti zhruba od 6 do 10 let by měly přijmout kolem 20–25 gramů bílkovin denně. U dospělého člověka to je obvykle 60 gramů a více (v závislosti na věku, pohlaví, aktivitě apod.)
Pustíte se do výroby domácích cereálií a zdravých svačinek a snídaní? Už jste ochutnali domácí granolu s brusinkami, domácí müsli tyčinky anebo třeba nepečené jablečné kuličky s vločkami?