Článek
Postup
01.
Do smetany dejte žloutek, osolte, opepřete, přidejte provensálské koření a prošlehejte do hladké hmoty.
02.
Plátky celozrnného chleba rozkrojte na poloviny, namočte po obou stranách do připravené směsi, položte na plech vystlaný pečicím papírem a ogrilujte do zlaté barvy.
03.
Na oleji orestujte na osminky nakrájené šalotky, přidejte na nudličky nakrájenou šunku, česnek, strouhanou karotku, přidejte na kousky nakrájenou kapii a ještě 2 minuty restujte.
04.
Na závěr panádu zalijte bílým vínem a nechte vydusit. Podle chuti přikapejte trochu balsamika, případně ještě špetku soli a pepře.
05.
Na chleby namažte připravenou směs, posypte praženými kešu oříšky a strouhaným parmazánem. Uvidíte, že i lehká večeře může být opravdu chutná!
Pokud třeba právě slovo panáda slyšíte prvně, koukněte na slovníček kuchařských pojmů, kde se dozvíte i o dalších méně známých výrazech z kuchyně.