Článek
Postup
01.
Mouku smíchejte se sodou a solí. Přilijte vodu a olej a zpracujte těsto. Nechte odpočívat.
02.
Mezitím si připravte náplň. Kečup prošlehejte s protlakem, bylinkami a česnekem. Šunku i mozzarellu natrhejte nadrobno.
PIZZA NIKDY NEPŘESTANE INSPIROVAT
03.
Těsto rozválejte na pomoučené pracovní ploše na plát silný asi 2 až 3 mm a velký asi 30 × 32 cm. Potřete kečupovou směsí a posypejte šunkou a sýrem. Jeden podélný kraj nechte volný a k němu sviňte těsto do závinu.
04.
Závin nakrájejte na plátky silné 1,5 až 2 cm. Vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 25 minut při 180 °C.
SLANÉ PEČENÍ JE STEJNĚ ÚŽASNÉ JAKO SLADKÉ!
Nechce se vám pouštět do kynutého těsta a listové vám přijde moc tučné? Udělejte si domácí pizzu bez droždí. Anebo si z obyčejných rohlíků upečte domácí křupavé suchárky à la bake rolls.