Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Celozrnné lasagne s kuřetem a kořenovou zeleninou budou originální a odlehčenější změnou od klasických hovězích s bešamelem. Můžeme se do toho pustit?

10 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 250 g celozrnných lasagní
  • 2 lžíce másla
  • 1 ks cibule
  • 600 g kuřecího masa
  • 1/4 ks celeru
  • 2 ks mrkve
  • 1 ks kořenové petržele
  • 3 stroužky česneku
  • 1 špetka skořice
  • 3 listy bobkového listu
  • 1/2 lžičky čerstvého oregana
  • 1 snítka čerstvé bazalky
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka pepře
  • 100 ml mléka
  • 200 g mozzarelly
Článek

Postup

01.

Na másle zpěňte nakrájenou cibuli, přidejte maso a nechte zatáhnout. Vmíchejte najemno nastrouhanou kořenovou zeleninu a nasekaný česnek, zasypte kořením a opékejte do změknutí. Zalejte mlékem, osolte a opepřete a ještě chvíli prohřejte.

02.

Dno vymaštěné zapékací misky vyložte neuvařenými plátky lasagní, překryjte třetinou masové směsi, posypte třetinou sýra a celý postup ještě 2x zopakujte. Navrch můžete přidat 2 lžíce strouhaného parmezánu, který vytvoří výbornou krustičku.

Vegetariánům jednoznačně doporučujeme špenátové lasagne, jsou stejně dobré jako ty masové.

Související témata:

Načítám