Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Máte rádi křehké maso doplněné výtečnou omáčkou? Potom je tento recept určený právě vám! Vyzkoušejte celerovo-jablečnou omáčku, která chutná jednoduše skvostně!

15 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks jablek
  • 1 ks celeru
  • 250 ml hovězího vývaru
  • 100 ml smetany na vaření 33%
  • 50 g másla
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Celer očistěte, jablka oloupejte a obojí nakrájejte na kostičky. V kastrůlku na mírném ohni rozehřejte máslo a dejte na něj restovat celer. Ve chvíli, kdy dostane okrovou barvu, přihoďte nakrájená jablka a dohromady opékejte asi 10 minut.

02.

Zalijte vývarem a nechte volně probublávat, dokud nebude oboje měkké. Poté sundejte z plotny, rozmixujte tyčovým mixérem, zjemněte smetanou a dochuťte solí a pepřem.

Tip: Tato jemná omáčka se výborně hodí například ke šťavnaté vepřové panence.

Pokud nespotřebujete všechen celer, co jste nakoupili, určitě vyzkoušejte celerový krém s rozmarýnem, je báječný.

Energetická hodnota celkem - 4 porce
Energie3 845,5 kJ
Bílkoviny9,5 g
Tuky80,5 g
Sacharidy37,9 g
Sůl5,33 g
SAFA45,05 g
Vláknina15,95 g
Cukry24,36 g
Související témata:

Načítám