Hlavní obsah
3,1
(37)
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Božská kombinace křupavého řapíkatého celeru a krémového kořeněného kuřete zachutná masožroutům i těm, kdo si hlídají linii (majonéza v salátu zůstane naším malým tajemstvím…).

20 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
45 kusů
Jednohubky
  • 250 g kuřete
  • 90 g čerstvého krémového sýru
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 lžíce worcesterské omáčky
  • 2 lžičky chilli omáčky
  • 2 lžičky uzené papriky
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 trs řapíkatého celeru
Dresink
  • 2 lžíce majonézy
  • 2 lžičky kečupu
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • 1 špetka bílého mletého pepře
  • 3 lžíce čerstvé pažitky
Článek

Postup

01.

Usnadněte si práci a kupte půlku grilovaného kuřete – maso už je ochucené a upečené, takže budete mít za chvilku hotovo. Maso oberte a pomocí dvou vidliček rozdělte na vlákna, vmíchejte žervé a majonézu (samozřejmě nejlépe tuto super snadnou domácí) a dochuťte zbývajícími ingrediencemi.

02.

Celer pokrájejte na špalíčky, zespodu je trochu seřízněte, aby se nekácely, a naplňte kuřecím salátem.

03.

Jednohubky můžete ještě pokapat dresinkem z majonézy, kečupu, bílého pepře a citronu a posypat nasekanou pažitkou.

Máte tip na nějaké zobání à la chlebíčky, ale bez pečiva?

Související témata:

Načítám