Článek
Postup
01.
Oloupaný celer nakrájejte na kostky a asi 15 minut povařte v páře do měkka. Ještě horký ho rozmixujte se slitými fazolemi, olejem a prolisovaným česnekem. Přidejte lžíci citronové šťávy, kůru z poloviny citronu, sůl a čerstvě mletý pepř. Znovu pořádně promixujte a případně dochuťte.
02.
Nechte vychladnout v lednici, přeneste na pečicí papír nebo potravinářskou fólii a vytvarujte do tvaru válečku. Tymián a rozmarýn nasekejte, smíchejte s chilli a váleček v této směsi obalte. Když necháte pomazánku déle v lednici, tak ještě více zpevní.
Pomazánka výborně chutná v celozrnných sendvičích s rukolou a dijonskou hořčicí.
Tip: Koření klidně zamíchejte přímo do paštiky nebo ji příště obalte v drcených lískových oříšcích.