Hlavní obsah
3,2
(65)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Celer je zdravý a nestojí moc peněz, ale navíc z něj připravíte i neuvěřitelné množství dobrot! Pusťte se i do jemné paštiky.

35 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 roládu
  • 1 bulva celeru
  • 800 g bílých fazolí
  • 1 ks citronu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
Na obalení
  • 1 lžička čerstvého tymiánu
  • 1 lžička čerstvého rozmarýnu
  • 1 ks chilli
Článek

Postup

01.

Oloupaný celer nakrájejte na kostky a asi 15 minut povařte v páře do měkka. Ještě horký ho rozmixujte se slitými fazolemi, olejem a prolisovaným česnekem. Přidejte lžíci citronové šťávy, kůru z poloviny citronu, sůl a čerstvě mletý pepř. Znovu pořádně promixujte a případně dochuťte.

02.

Nechte vychladnout v lednici, přeneste na pečicí papír nebo potravinářskou fólii a vytvarujte do tvaru válečku. Tymián a rozmarýn nasekejte, smíchejte s chilli a váleček v této směsi obalte. Když necháte pomazánku déle v lednici, tak ještě více zpevní.

Pomazánka výborně chutná v celozrnných sendvičích s rukolou a dijonskou hořčicí.

Tip: Koření klidně zamíchejte přímo do paštiky nebo ji příště obalte v drcených lískových oříšcích.

Související témata:

Načítám