Článek
Postup
01.
Sušené houby zalijte v misce vodou a nechte stát asi 60 minut.
02.
03.
Do masové směsi pak přidejte nasekané bylinky – rozmarýn a šalvěj, namočené houby a vše podlijte červeným vínem. To nechte asi 5 minut varem částečně odpařit, pak pánev přiklopte poklicí a maso duste cca 15 minut.
04.
Mezitím si omyjte střední dýni hokaido, uřízněte vrchní část (tu si schovejte) a vydlabejte ji.
05.
Takto připravenou dýni uvnitř lehce osolte, položte do pekáče nebo zapékací mísy a naplňte ji masovou směsí. Nahoru vraťte oříznutý kus dýně, aby se maso při pečení shora nepřipalovalo.
06.
Naplněnou dýni lehce pokapejte olejem. Předehřejte troubu na 180 stupňů a dýni pečte přibližně 60 minut.
07.
Dýně by po této době měla být propečená. Pro jistotou to můžete zkontrolovat nožem, když do ní píchnete, měla by být dokonale měkká. Nakrájejte ji na čtvrtky a servírujte.
Milujete dýně? Vyzkoušejte krémové polévky, pomazánky, kuře s dýňovým překvapením, dýňové placičky i rizoto. Mrkněte na nejlepší dýňové recepty, které zvládne každý!