Hlavní obsah
3,9
(8)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Jezte jako Italové. Stačí smíchat hrsti bylin a salátu s dalšími čerstvými surovinami a můžete servírovat.

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 150 g červené čekanky
  • 150 g bílé čekanky
  • 1 lžíce listové petržele
  • 6 lžic extra panenského olivového oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 1 špetka soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 hrst piniových semínek
  • 1 hrst polníčku
  • 1 snítka čerstvého oregana
  • 1 snítka čerstvého tymiánu
  • 1 lžička sušeného česneku
Článek

Postup

01.

Oba druhy čekanky očistěte a nakrájejte na nudličky, polníček rozdělte na menší kousky. Vše v míse promíchejte s nasekanými bylinkami: petrželkou, oreganem a tymiánem.  

02.

Osolte a opepřete, dochuťte olejem, citronovou šťávou a octem a nakonec granulovaným česnekem. Servírujte posypané piniovými oříšky.

Související témata:

Načítám