Článek
Postup
01.
Nejprve na oleji orestujte na měsíčky nasekanou červenou cibuli a na kostičky nakrájenou červenou papriku. Až cibule zesklovatí, přiklopte pánev poklicí a duste ještě asi 5 minut.
02.
Pak k cibulové směsi dejte najemno nakrájený zázvor, česnek a chilli vločky. To zalijte vinným octem, vodou a asi 5 minut odkryté vařte.
03.
Vše zasypte želírovacím cukrem a nechte vařit, dokud se cukr nerozpustí nejméně 5 minut. Nakonec do směsi přidejte červený rybíz a povařte ještě asi 3 minuty. Dle chuti dosolte.
04.
Takto připravené čatní rozdělte do skleniček a skladujte v lednici (zde vydrží až 3 týdny), nebo ho zavařte.
Sezona domácích marmelád, kompotů, sirupů a dalších zavařovaných pochutin je v plném proudu. Co všechno se dá z ovoce připravit a jak na to? To vám poradíme v tomto malém průvodci zavařovacích triků.