Článek
Postup
01.
Řepu oškrábejte a nakrájejte na co nejtenčí plátky, ideálně na struhadle nebo mandolíně. Všechny ingredience na marinádu smíchejte, řepu do ní položte a nechte 12 až 24 hodin marinovat. Pak řepu vyndejte a osušte.
02.
Plátky řepy rozdělte na talíře a ozdobte nadrobeným kozím sýrem, nasucho na pánvi opraženými piniovými oříšky a klíčky. Jak si klíčky vyrobit doma, se dozvíte v tomto článku. Zakápněte olivovým olejem a podle chuti můžete lehce osolit vločkovou mořskou solí.
Tip: Aby bylo jídlo barevnější, můžete místo červené řepy použít i žlutou nebo různé ředkve. Kdo nemá rád kozí sýr, může si dát řepné carpaccio třeba s plátky ředkviček, vlašskými ořechy a čerstvou bazalkou.
Máte rádi takhle upravenou řepu?