Hlavní obsah
4,0
(11)
Foto: Natasha Breen, Shutterstock.com

Foto: Natasha Breen, Shutterstock.com

Poslední zásoby podzimní řepy a k tomu čerstvý kozí sýr a klíčky z vlastní pěstitelské stanice. Když se to řekne takhle, tak vám určitě i největší masožravec odpustí, že se jedná vlastně o vegetariánské jídlo. Neváhejte a určitě ho jako předkrm, svačinu nebo třeba občerstvení na večírek nachystejte.

20 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Řepové carpaccio
  • 4 ks červené řepy
  • 120 ml olivového oleje
  • 3 lžíce medu
  • 3 lžíce balzamikového octa
  • 50 ml pomerančové šťávy
K podávání
  • 200 g čerstvého kozího sýru
  • 4 lžíce piniových semínek
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 hrsti sójových klíčků
  • 1/4 lžíce mořské soli
Článek

Postup

01.

Řepu oškrábejte a nakrájejte na co nejtenčí plátky, ideálně na struhadle nebo mandolíně. Všechny ingredience na marinádu smíchejte, řepu do ní položte a nechte 12 až 24 hodin marinovat. Pak řepu vyndejte a osušte.

02.

Plátky řepy rozdělte na talíře a ozdobte nadrobeným kozím sýrem, nasucho na pánvi opraženými piniovými oříšky a klíčky. Jak si klíčky vyrobit doma, se dozvíte v tomto článku. Zakápněte olivovým olejem a podle chuti můžete lehce osolit vločkovou mořskou solí.

Tip: Aby bylo jídlo barevnější, můžete místo červené řepy použít i žlutou nebo různé ředkve. Kdo nemá rád kozí sýr, může si dát řepné carpaccio třeba s plátky ředkviček, vlašskými ořechy a čerstvou bazalkou.

Máte rádi takhle upravenou řepu?

Související témata:

Načítám