Hlavní obsah
4,2
(23)
Foto: Santa Maria

Foto: Santa Maria

Všichni milovníci dobré kuchyně a vaření se zajisté chtějí čas od času blýsknout před ostatními. S netradičními recepty pocházejícími z celého světa máte velkou šanci na úspěch. Vyzkoušejte třeba tacos Santa Maria.

20 min.
Příprava
2 hod.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Nakládaná červená cibule
  • 1 ks červené cibule
  • 1 ks limetky
  • 1 lžíce jablečného octa
Carnitas - trhané vepřové maso
  • 600 g krkovice
  • 1 ks koření Santa Maria Burrito
  • 1 lžíce pomerančové šťávy
  • 1 lžička pomerančové kůry
Dochucení
  • 1 ks kukuřičných tortill
  • 10 ks ředkviček
  • 1 hlávka ledového salátu
  • 150 g balkánského sýru
Článek

Postup

01.

Červenou cibuli nakrájejte a vložte do misky, zalijete limetkovou šťávou a jablečným octem. Troubu předehřejte na 150 °C. 

02.

Maso dejte do pekáče, posypte směsí koření Santa Maria Burrito, zakápněte pomerančovou šťávou a přidejte pomerančovou kůru. Zakryjte alobalem a pečte 2-3 hodiny. Mezitím si připravte zeleninu – nakrájejte salát i ředkvičky najemno a rozdrobte sýr.

03.

Vyndejte maso z trouby a pomocí dvou vidliček ho natrhejte. V troubě krátce ohřejte kukuřičné tacos. Po vyndání je naplňte masem, salátem, ředkvičkami, nakládanou červenou cibulkou a rozdrobeným sýrem.

Pokud jsou cizokrajné kuchyně a trochu náročnější vaření váš šálek kávy, pak si nenechte ujít FoodParade, který se koná poslední prázdninový víkend, tedy 31.8.-1.9. v pražském Trojském zámku. Další recepty, které můžete nejen ochutnat na festivalu, ale také si je sami doma připravit, najdete zde.

Související témata:

Načítám