Článek
Postup
01.
Mandle krátce opláchněte a dobře osušte. Pořádně vydrhněte citron a pomeranč, ideálně v biokvalitě, a nastrouhejte kůru. Plech vyložte papírem na pečení a předehřejte troubu na 180 stupňů.
02.
V míse rozšlehejte vejce s cukrem, přidejte kůry z citrusů, vanilkový extrakt, anýz a špetku soli. Do hmoty přesejte mouku s práškem do pečiva a vypracujte těsto.
03.
Na závěr do těsta zapracujte mandle. Rozdělte na dvě části a vytvarujte dva dlouhé tenčí válečky. Když chcete, aby byly lesklé, potřete je trochou vody. Válečky přeneste na plech a pečte asi 25 minut – měly by být pevné, ale stále světlé.
04.
Upečené válce vyndejte a troubu ztlumte na 140 stupňů. Válečky rozkrájejte ostrým nožem na plátky silné asi 1,5 cm. Rozložte je naplocho zpátky na plech a ještě zvolna sušte asi 15 minut v troubě.
05.
Podávejte s kávou, čajem nebo dezertním vínem a uchovávejte v dobře těsnící nádobě.
Nalákali jsme vás? Ochutnejte cantuccini s datlemi s čokoládovým dipem anebo domácí makové sušenky s pekanovým ořechem.