Článek
Postup
01.
Filety z candáta opláchněte a opatrně osušte, ze strany, kde je kůže, je zlehka nařežte. Z obou stran je osolte. Hladkou mouku smíchejte s trochou mletého kmínu a filety v ní obalte; nezapomeňte mouku ale důkladně oklepat, maso jí má být jen lehce zaprášené.
02.
Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a maso na něm opečte asi 4 minuty ze strany, na které je maso, pak asi 3 minuty z té, na které je kůže. Těsně před tím, než bude ryba hotová, položte navrch masa na plátky nakrájené máslo, aby se rozpustilo a vsáklo do masa.
03.
Plamen ztlumte, rybu z pánve sejměte a odložte ji do tepla. Do výpeku na pánvi nalijte víno a nechte odpařit alkohol. Pak vmíchejte smetanu, nechte ji projít varem, aby zhoustla a omáčku dochuťte solí, čerstvě mletým pepřem a případně přimíchejte i nasekanou pažitku. Rybu podávejte se šťouchanými bramborami a omáčkou.
Smetanovou omáčku můžete také vyměnit za smetanové zelí a podávat ho s filety z candáta.