Článek
Postup
01.
Připravte si všechny suroviny. Máslo by mělo být hodně změklé. Jestli máte raději vyšší koláče, množství krému klidně zdvojnásobte, nebo dejte alespoň větší (250 ml) balení smetany, a přidejte o jednu tabulku čokolády a jedno vejce navíc.
02.
Všechny suroviny zpracujte na drobenku, přidejte asi 3 lžíce vody a vypracujte hladké těsto.
03.
Rukama těsto natlačte do koláčové formy (nejlépe takové, která má odnímatelné dno), propíchejte vidličkou a dejte na 15 až 20 minut do mrazáku zatuhnout. Poté korpus pečte 20 minut při 180 °C.
04.
Mezitím si připravte náplň: smetanu s čajem a solí přiveďte těsně pod bod varu a nechte asi 10 minut louhovat. Sáčky poté vyždímejte a vyhoďte.
05.
Do horké smetany přidejte nalámanou čokoládu, podle potřeby ještě trochu přihřejte a rozpusťte dohladka. Nechte chvilku vychladnout a do krému zašlehejte vajíčka.
06.
Přes sítko krém poté nalijte na předpečený (klidně ještě horký) korpus, teplotu stáhněte na 160 °C a koláč vraťte ještě asi na 20 minut do trouby, až střed zpevní.
07.
Vychladlý koláč posypejte holandským kakaem nebo pocukrujte a můžete podávat. Nejlepší je ovšem až druhý den, když se chutě hezky rozleží.
Tip: Místo bílé čokolády použijte méně sladkou čokoládu na vaření.
Jste spíše kávoví? Pak pro vás máme ještě Tři dezerty s vůní kávy: Těmhle prostě neodoláte! a Kávové moučníky: 3 recepty, které vám zaručeně provoní celý byt!