Hlavní obsah
3,1
(100)
Foto: archiv redakce

Foto: archiv redakce

Pomazánky jsou skvělý nápad, jak vyřešit jednoduchou večeři nebo třeba pořádnou svačinu. S chladným počasím určitě uvítáte recept na vydatnou variantu, která zasytí i pořádného chlapa.

5 min.
Příprava
1 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Pomazánka
  • 1 ks čabajky
  • 200 g čerstvého krémového sýru
  • 1 lžíce zakysané smetany
  • 1/2 lžičky mleté sladké papriky
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
    K podávání
    • 8 krajíců chleba
    • 2 ks červené papriky
    Článek

    Postup

    01.

    Do mixéru dejte na kousky oloupanou, nakrájenou klobásu (pár koleček si můžete nechat na ozdobu), žervé, zakysanou smetanu a sladkou papriku. Rozmixujte téměř dohladka. Podle chuti osolte a opepřete – tady ale záleží na tom, jak moc slaná a kořeněná je samotná klobása.

    02.

    Pomazánku podávejte namazanou na čerstvém chlebu a ideálně i s červenou paprikou na zjemnění chuti.

    Jaká pomazánka v poslední době zabodovala u vás doma?

    Energetická hodnota celkem - 4 porce
    Energie5 698,2 kJ
    Bílkoviny64,46 g
    Tuky75,62 g
    Sacharidy107,28 g
    Sůl8,65 g
    SAFA42,36 g
    Vláknina11,64 g
    Cukry25,12 g

    Načítám