Článek
Postup
01.
Začněte tím, že kuřecí řízky nakrájíte na kousky velikosti sousta. Vejce prošlehejte s hladkou moukou, solí a pepřem. Promíchejte s kousky kuřete a nechte odležet. Mezitím kuskus (na jednu porci počítejte s jedním malým šálkem nebo asi polovinou normálního hrnku) smíchejte se vším kořením a polovinou čerstvě nasekaných bylinek. Hodí se pažitka, oregano, koriandr, tymián a rozmarýn, řiďte se především svými chutěmi a tím, co máte po ruce. Přidejte olivový olej a sůl a promíchejte.
02.
Připravený kuskus dejte do misky s velkou plochou dna a zalijte 1,5násobkem množství vroucí vody. Kuskus by neměl být v příliš silné vrstvě – jak se voda vsakuje, spodní část jí má k dispozici více a má tendenci se „rozvařit“, zatímco horní může zůstat nedodělaná. Přikryjte poklicí a nechte kuskus nabobtnat.
03.
V hluboké pánvi rozehřejte dostatečnou vrstvu oleje a kuřecí kousky v ní usmažte dozlatova. Kuskus podávejte posypaný zbylými bylinkami a s kousky smaženého kuřete.
Více se o kuskusu jako takovém dozvíte na našich stránkách již tuto neděli!