Hlavní obsah
3,8
(17)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Ať už hledáte tip na rychlou večeři, nebo víkendový oběd na chalupě, jehož přípravou nechcete strávit víc než půl hodiny – tenhle recept je pro vás jako stvořený. Zatímco kuskus bude bobtnat ve vodě, osmahnete kuře a můžete podávat.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Kuskus
  • 2 hrnky kuskusu
  • 4 lžíce čerstvých bylinek
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1/2 lžičky uzené papriky
  • 1/2 lžičky sušeného koriandru
  • 1/2 lžičky mletého chilli
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 3 hrnky horké vody
Kuře
  • 3 ks kuřecích stehenních řízků
  • 2 ks vejce
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 dl rostlinného oleje
Článek

Postup

01.

Začněte tím, že kuřecí řízky nakrájíte na kousky velikosti sousta. Vejce prošlehejte s hladkou moukou, solí a pepřem. Promíchejte s kousky kuřete a nechte odležet. Mezitím kuskus (na jednu porci počítejte s jedním malým šálkem nebo asi polovinou normálního hrnku) smíchejte se vším kořením a polovinou čerstvě nasekaných bylinek. Hodí se pažitka, oregano, koriandr, tymián a rozmarýn, řiďte se především svými chutěmi a tím, co máte po ruce. Přidejte olivový olej a sůl a promíchejte.

02.

Připravený kuskus dejte do misky s velkou plochou dna a zalijte 1,5násobkem množství vroucí vody. Kuskus by neměl být v příliš silné vrstvě – jak se voda vsakuje, spodní část jí má k dispozici více a má tendenci se „rozvařit“, zatímco horní může zůstat nedodělaná. Přikryjte poklicí a nechte kuskus nabobtnat.

03.

V hluboké pánvi rozehřejte dostatečnou vrstvu oleje a kuřecí kousky v ní usmažte dozlatova. Kuskus podávejte posypaný zbylými bylinkami a s kousky smaženého kuřete.

Více se o kuskusu jako takovém dozvíte na našich stránkách již tuto neděli!

Načítám