Hlavní obsah
3,1
(219)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Grilovací sezona je v plném proudu, a to si žádá inspiraci na neokoukané dobroty, které si připravit. My vsázíme na šťavnaté bylinkové špízy!

30 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g kuřecích prsou
  • 1 ks cukety
  • 1 ks citronu
  • 1 hrst máty
  • 1 hrst kořenové petržele
  • 2 stroužky česneku
  • 2 stonky jarní cibulky
  • 1 ks chilli papričky
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 6 lžic olivového oleje
Článek

Postup

01.

Cuketu podélně nakrájejte škrabkou nebo nožíkem na tenké plátky a na 5 minut je naložte do směsi z půl lžičky soli, dvou lžic oleje a šťávy z půlky citronu.

02.

Zbylou šťávu a ostrouhanou kůru z citronu rozmixujte na pastu spolu s mátou, petrželí, česnekem, jarní cibulkou, semínek zbavenou chilli papričkou a asi čtyřmi lžícemi oleje. Osolte, opepřete a v marinádě obalte kousky kuřete.

03.

Střídavě je pak s cuketou napichujte na špejle (jestli používáte dřevěné, půl hodiny předem je namočte do vody, aby se nespálily) a pečte v troubě nebo na grilu z obou stran dozlatova.

Mrkněte i na další recept, jak vytvořit na grilu cuketovou pochoutku.

Načítám