Článek
Postup
01.
Bylinky nasekejte. Použijte takové, které máte rádi a jsou po ruce – osvědčená je hladkolistá petržel, tymián, estragon, pažitka a šalvěj. Máslo rozpusťte a nechte prochladnout.
02.
Všechny ingredience kromě podmáslí dobře zpracujte. Do vzniklé hmoty po částech vmíchejte vidličkou podmáslí. Hotové těsto je vláčné, ale husté.
03.
V navlhčených dlaních tvořte malé kuličky, vkládejte je do vroucí čisté vody a uvařte je doměkka – trvá jim to podle velikosti asi tři minuty, hotové vyplavou na hladinu. Knedlíčky vyberte děrovanou naběračkou a polévkou je zalévejte přímo na talíři při servírování.
Jaké zavářky máte nejraději? Už jste vyzkoušeli krupicový svítek? Jestli si s vložkou do polévky nechcete dávat moc práce, vyzkoušejte efektní sýrové krutony do polévky. Chutnají celé rodině.