Hlavní obsah

V řadovce ve Střešovicích vsadili na minimalismus a krb v jídelně. Je tohle interiér roku?

Foto: Archiv Institutu bytového designu

Foto: Archiv Institutu bytového designu

Tříčlenná rodina má ráda umění a návštěvy, což si přála reflektovat v interiéru svého domu. Řadovku ve Střešovicích si nechala zařídit v čistém, elegantním designu tak, aby vynikla jejich umělecká díla. Zároveň díky rekonstrukci je zde nyní také dost úložných prostor.

Článek

Vytvořit bydlení, které je jako dělané pro návštěvy a setkávání s přáteli a vyniká čistým, elegantním designem, a má navíc dost úložných prostor ve společenské části. To byl úkol pro Ivu Vitouškovou a Kateřinu Hronkovou ze studia Gordon Design. Podívejte se na rekonstrukci řadovky o dispozici 4+kk v pražských Střešovicích.

Chyběly úložné prostory

Dispozice domu nebyla uzpůsobená tomu, aby zde fungovala samostatná zóna s úložnými prostory. Z toho důvodu autorky musely zakomponovat šatnu do společenské části domu. Pro maximální využití prostoru zvolily rozdělení přízemí pouze pomocí nábytku. Vznikl tak prostor pro vstupní halu, prostornou šatnu a kuchyň.

Posezení u krbu

Pro majitele je kuchyň pomyslnou mekkou jejich společenského života. Právě zde totiž nejčastěji dochází k setkávání s návštěvami a hosty. Proto si přáli, aby v této části byl kladen důraz na kvalitu a užití nejnovějších materiálů. Autorky zvolily moderní typ laminátů, jež dokonale imitují dřevěnou dýhu, a také reflexní kouřové sklo, díky kterému si lze hrát se světelnou atmosféru v interiéru.

Další společenskou částí je jídelna, kde je použité stejné dřevo a odstíny jako v kuchyni. U krbu, který je také v elegantním, moderním designu, se na přání majitelů vytvořila zóna s pohodlným sezením, jež jako by vyzývala k relaxu u dobré knihy.

SOUTĚŽ INTERIÉR ROKU

V rámci soutěže Interiér roku jsou každoročně oceněny výjimečné soukromé i veřejné interiéry navržené českými a slovenskými architekty a designéry. Hlavním mediálním partnerem soutěže je Seznam.cz. Podívejte se na vítěze v různých kategoriích za rok 2023.

Načítám