Hlavní obsah

Přitáhněte si víc peněz. Domů stačí pořídit zázračnou pokojovku

Foto: Pachira Aquatica, Shutterstock.com

Foto: Pachira Aquatica, Shutterstock.com

Pokojovky dokážou nejen dodat domovu na útulnosti, umí vaši domácnost harmonizovat, pročistit v ní vzduch, a dokonce i prý přitáhnout štěstí a víc peněz. Které rostliny jsou podle východního učení doslova magnetem na peníze?

Článek

Vybíráte si domů novou pokojovku? Můžete si vybrat jen takovou, která se vám líbí a na zvolené místo se bude hodit, pokojové rostliny ale dokážou mnohem víc. Některé v ložnici přispívají k lepšímu spánku, jiné umí byt zbavovat toxinů, jiné zas vyzrají na plísně nebo domácnost pomohou harmonizovat svou jedinečnou vůní. Existují ovšem i pokojovky, které svým majitelům slibují bohatství a prosperitu, alespoň v to mnoho lidí věří.

Strom peněz

Pověrčiví Američané si do svých kanceláří i domovů v touze po větším bohatství pořizují rostlinu, které neřeknou jinak než strom peněz. U nás ji pořídíte pod názvem pachira vodní. Podle prastarého učení feng-šuej přitahuje bohatství, úspěch a harmonii na poli financí.

Vděčí za to svým listům, rozděleným na pět částí, které symbolizují pět elementů – dřevo, vodu, oheň, zemi a kov. Tyto elementy považuje východní mystika za klíčové pro vytvoření harmonie v domě. Pokud umístíte tuto rostlinu do jihovýchodního rohu svého obývacího pokoje nebo kanceláře, dle principů feng-šuej do oblasti bohatství, měla by vám pomoci přitáhnout finanční úspěch a prosperitu.

Pachira, které se přezdívá i vodní kaštan, pochází z Jižní a Střední Ameriky, kde roste v tropických oblastech a bažinách. Je charakteristická svými lesklými, zelenými listy a splétaným kmenem, což z ní činí i zajímavý dekorativní prvek do interiéru. Oceníte i její nenáročnost a schopnost čistit vzduch. Vyžaduje jen mírnou zálivku a dostatek světla, avšak ne přímé slunce.

Další pokojové rostliny přitahující peníze

Kromě pachiry existuje i několik dalších rostlin, které jsou spojovány s finančním úspěchem a bohatstvím. Pokud si chcete své štěstí pojistit, vsaďte na některou z následujících zelených krásek.

Tlustice vejčitá

Další velmi oblíbenou rostlinou s údajnou schopností přitahovat peníze je tlustice. Tato sukulentní rostlina je spojována s hojností a úspěchem, ale i s dlouhověkostí. Její masité, lesklé listy připomínají mince, zřejmě právě to je důvodem, proč lidé věří v její schopnost zajistit finanční stabilitu. Tlustice je také nenáročná na péči, stačí jí dostatek světla a minimální zálivka.

Zamiokulkas

Zamiokulkas, známý také jako rostlina štěstí, je další pokojová rostlina s pověstí finančního magnetu. Tato elegantní pokojovka s lesklými, tmavě zelenými listy je ideální pro domácnosti a kanceláře, protože je velmi odolná a nenáročná na údržbu. Podle feng-šuej přináší do domácnosti prosperitu a stabilitu.

Dračinec

Dracaena neboli dračinec je další rostlinou s magickou pověstí, je prý schopna přitahovat pozitivní energii a finanční úspěch. Díky svým úzkým, dlouhým listům a vzpřímenému růstu je také krásným doplňkem interiéru. Vyžaduje mírné osvětlení a zálivku jednou za týden, což z ní dělá velmi nenáročnou pokojovku.

Tchynin jazyk

Sansevieria, nazývaná tchynin jazyk, je další rostlina, která je oblíbená pro svou schopnost přitahovat bohatství. Je známá svou odolností a schopností přežít v náročných podmínkách. Sansevieria symbolizuje sílu, růst a odolnost, což jsou vlastnosti, které jsou považovány za klíčové pro finanční úspěch. Navíc je skvělým čističem vzduchu, takže vám pomůže i ke zdravějšímu prostředí.

Pilea peperomioides

Pilea je také známá jako čínská penízková rostlina. Její kulaté, zelené listy připomínají malé mince, což je důvod, proč je spojována s bohatstvím a finančním úspěchem. Tato rostlina je nejen krásná na pohled, ale také nenáročná na péči, stačí jí dostatek světla a mírná zálivka.

Pokud věříte v sílu rostlin a jejich schopnost přitahovat bohatství, pachira vodní je skvělým začátkem. Přidáte-li k ní i další pokojové rostliny slibující prosperitu, můžete ve vašem domově vytvořit pozitivní a harmonickou atmosféru. A i když se vaše finanční situace třeba nezlepší přes noc, tyto rostliny vám přinesou radost, zkrášlí váš interiér a pročistí vzduch, což samo o sobě stojí za to.

Načítám