Hlavní obsah

Luxusní mezonet na střeše věžáku: Okouzlující italský interiér s fantastickým výhledem na Zlín

Foto: Archiv Institutu bytového designu

Foto: Archiv Institutu bytového designu

Česko-italský pár si pořídil velkorysý mezonet v novém bytovém komplexu Park Tower ve Zlíně. Vzhledem k tomu, že si jej vybrali v době, kdy stavba teprve započala, měli architekti volnou ruku. Podívejte se na moderní bydlení s fantastickým výhledem na Baťovo město.

Článek

Dvoupodlažní byt se rozkládá na 10. a 11. patře v novém zlínském komplexu Park Tower. Česko-italský pár zaujal mimo jiné polohou, která poskytuje skvělý jihozápadní výhled na celé centrum Baťova města. Pořídili si ho už v době, kdy se stavba teprve rozjížděla, díky čemuž mohli výrazně zasáhnout do aktuální podoby interiéru. O návrh a realizaci se postarala architektka Monika Zvonková ze studia Semela Ateliers.

Moderna ve Zlíně

Byt je součástí nástavby bytového komplexu. Hlavní obytný prostor s ložnicí, koupelnou a šatnou o celkové ploše 120 m² se nachází dole, respektive v 10. patře. O patro výš je pak pracovna s koupelnou o velikosti zhruba 30 m² a střešní terasa o rozloze 60 m², která slouží jako klidné odpočinkové místo nad městem.

Architekti celý prostor co nejvíce otevřeli a v obou podlažích pracovali s vloženými bloky koupelen. Bloky jsou oddělené i opticky – jsou obložené vroubkovaným dřevem. Tento atypický obklad se prolíná od hlavního prostoru přes chodbu až do ložnice. Vnitřní koupelna má příjemnou atmosféru především díky tomu, že si můžete přímo z volně stojící vany užívat parádní výhled.

Dovezeno z Itálie, osazeno jeřábem

Architektka se na přání majitelů snažila bydlení vtisknout italský nádech. Velká část materiálů a dalších prvků se proto vozila již hotová přímo z Itálie. Například keramická dlažba a obklady či zmíněný dřevěný vroubkovaný obklad. Zajímavostí je určitě plechové točité schodiště, které bylo vyrobeno a lakováno také v Itálii. Tento hotový solitér se vezl do České republiky a následně se na stavbě přes střechu osazoval na své místo jeřábem.

Hlavními materiály jsou keramická dlažba a dřevo ve světlém odstínu – dýha a masiv. Kromě dřevěného bloku a točitého schodiště je v bytě ještě jedna zajímavost: dominantní kuchyňský ostrůvek z keramiky, na kterém lze vařit díky integrované (skryté) varné desce. Díky tomu je ostrůvek multifunkční a funguje jako středobod prostoru.

Soutěž Interiér roku

V rámci soutěže Interiér roku jsou každoročně oceněny výjimečné soukromé i veřejné interiéry navržené českými a slovenskými architekty a designéry. Hlavním mediálním partnerem soutěže je Seznam.cz. Podívejte se na vítěze v různých kategoriích za rok 2023.

Načítám