Hlavní obsah

Mezonet úspěšného muže: Luxusní černá kuchyň a tygr v obýváku

Foto: Archiv firmy LAGO

Foto: Archiv firmy LAGO

V jedné z klidných částí Prahy 5 vznikl jedinečný mezonetový byt, který představuje spojení luxusu, moderního designu a osobitého přístupu. Mladý úspěšný podnikatel tu má prostor pro práci i relaxaci. Interiér nabízí luxusní a pohodlné bydlení, ale je i potěšením pro oko.

Článek

Za návrhem a realizací mezonetu s velkorysou rozlohou 102 metrů čtverečních stojí designérský tandem Pavla Piknerová a Richard Studenovský, pro které to byla krásná práce. Při tvorbě interiéru měli od majitele volnou ruku tak, aby mohli vytvořit prostor, který bude nejen luxusní, ale také hravý a originální. „Mohli jsme aplikovat osobitý přístup bez větších kompromisů a v investorovi jsme měli partnera, který naslouchal a uměl ocenit kvalitu,“ dodává Pavla Piknerová.

Interiér jako odraz majitele

Svým způsobem je interiér tohoto bytu odrazem osobnosti majitele, mladého a úspěšného podnikatele, který svých cílů dosáhl díky tvrdé práci a odhodlání. „Jedná se o muže, jenž se o své úspěchy zasadil sám. Finanční prostředky mu nespadly do klína, získal je díky úspěšnému podnikání, které budoval krok za krokem už od středoškolského věku. Dnes je majitelem úspěšné mediální agentury,“ doplňuje designérka.

Kombinace betonu, dřeva a skla

Jedním z klíčových prvků interiéru je použití autentických materiálů, jako je beton, dřevo a sklo. Betonový strop dodává prostoru jedinečný charakter a vyvolává dojem otevřenosti. Dřevěné obklady a podlahy přinášejí teplý a přirozený pocit, zatímco skleněné prvky, včetně unikátních solitérů, vnášejí do prostoru eleganci a originalitu.

„Betonový strop, který prochází celým bytem v šikmém úhlu a podtrhuje jedinečnost prostoru, nás velmi zaujal. Doplnili jsme ho o jemné cementové a betonové stěrky na stěnách. Stejně tak dřevěnou podlahu, jež je v celém bytě, jsme doplnili dřevěnými obklady. Dále jsme pracovali se sklem, které reprezentují například jedinečné solitéry italské značky Lago. Tento krásný materiál jsme zvolili pro základní linii konceptu prostoru, kolem něhož jsme rozehráli celý příběh tohoto projektu,“ doplňuje Pavla Piknerová.

Prostor pro odpočinek

Designéři navrhli také několik výrazných změn, které přispěly k dokonalému spojení luxusu a praktičnosti. Spodní koupelnu například vybavili saunou, zatímco tu horní propojili s ložnicí skleněnou stěnou s posuvnými dveřmi. V horním patře má majitel také prostornou šatnu.

Potěšení pro oko i praktické detaily

Dveře vyměnili za modely se skrytými zárubněmi a jejich povrchy sladili s okolními stěnami, což vytváří dojem harmonie a jednoty. „Opravdovou lahůdkou bylo podýhování dveřního křídla, aby vzor dýhy navazoval z dveří na stěnu. O to se postarali naši truhláři. Dosáhli jsme efektu, kdy se dveře opticky zcela ztratily a oko se může kochat pohledem na krásné obklady stěn z ořechového dřeva,“ dodává designérka.

V bytě jsou velká okna a betonové povrchy, akustiku prostoru proto vyřešili pomocí akustické stěny, která do interiéru přidává dramatický a zároveň moderní prvek. Atmosféru pak dotvářejí také designová osvětlení české značky, jež působí originálně, ale i elegantně. A milý prvek hravosti přinášejí velké obrazy zvířat od umělce Adama Jílka, které se objevují v obývací části, ložnici i pracovně. Svůj smysl tu má skutečně každý detail.

Vizitka designérů

Pavla Piknerová a Richard Studenovský tvoří v ateliéru CG-Creative. Věnují se interiérovému designu s velkým citem pro detail a osobitost. Záleží jim na tom, aby se jejich klienti ve svém bydlení cítili sami sebou a užívali si jeho energii.

Načítám