Hlavní obsah

Béžový interiér s akcenty starorůžové barvy

Foto: Zuzana Šale

Foto: Zuzana Šale

Po stěhování z venkova si majitelka bytu přála vytvořit nový domov, kde se bude cítit pohodově…

Článek

Byt s celkovou rozlohou 75 metrů čtverečních se nachází v novostavbě na okraji Brna. Stal se novým domovem pro majitelku, která se rozhodla přestěhovat z venkova do města.

Interiér pro ni navrhla designérka Gabriela Benková, jež od investorky dostala následující zadání: „Konkrétní představu nemám. Jediným požadavkem je vytvořit ve vstupní hale, ložnici a multifunkční místnosti, tedy kuchyni spojené s jídelnou a obývacím pokojem, nový domov, ve kterém se budu cítit pozitivně a pohodově. Mám ráda tlumenou růžovou a nejvíc mi z venkova budou chybět květiny.“

Starorůžová barva a motiv květin

Nepřekvapí tak, že detaily jsou provedeny právě ve starorůžové barvě a že dominantním prvkem v obytném prostoru je designová tapeta s motivem květin. I ta má v sobě skryté odstíny růžové, a přestože je velmi výrazná, působí decentně a harmonicky.

Nábytek do celého bytu je navržen a vyroben na zakázku v neutrální barvě taupe (něco mezi béžovou a hnědou). Akcenty starorůžové se objevují například na čalouněných panelech na zdi, závěsech nebo na dekorativních doplňcích. Ve vstupní hale a ložnici jsou zdi vytapetované béžovou tapetou s nepatrným vzorem.

Dané standardy

„V rámci dispozice již klientka nechtěla dělat žádné změny a také nosné prvky si nepřála měnit. Držela jsem se tedy nastaveného standardu developera – dané byly podlahy, dveře, rámy oken i rozvody a koupelna s toaletou. Je škoda, že v tak malém prostoru se nepoužila jednotná podlaha. Ve vstupní hale je tak velkoformátová dlažba, zatímco v ostatních místnostech vinyl s dekorem dřeva,“ popisuje Gabriela Benková.

Jednoduchá kuchyň a elegantní jídelna

Designérka navrhla jednoduchou kuchyňskou linku ve tvaru L se základními zařizovacími prvky. Spolu s jídelní a obývací částí je celý prostor otevřený a dostatečně velký pro jednu až dvě osoby.

Elegantním a ženským dojmem působí jídelní židle s originálně tvarovaným opěradlem a také závěsné svítidlo ve tvaru spirály nad kulatým jídelním stolem.

Zrcadlové stěny v předsíni i ložnici

Ve vstupní části je multifunkční skříň pro odkládání kabátů a bot, ale také věcí využívaných v domácnosti. Naproti této skříni je velká zrcadlová stěna, která prostor krásně opticky zvětšila a prosvětlila. Do zrcadlového panelu se navíc podařilo citlivě zakomponovat dvoje velká revizní dvířka, takže tolik neruší.

Prvek zrcadlové stěny designérka zopakovala také v ložnici, kde kromě toho zaujmou čalouněné panely nahrazující zádové čelo postele. Přestože místnost není velká, majitelka je spokojená, že tu získala dostatek úložných prostor, a to ve skříních i výklopné posteli.

Vizitka designérky

Mgr. Gabriela Benková tvoří pod značkou Beladesign. Má ráda interiéry, ve kterých hledá nejenom dokonalost, ale i osobitost. ​Vědomě naslouchá a komunikuje, aby nalezla rovnováhu mezi možnostmi, které prostor nabízí, představami a potřebami klienta i svými nápady a návrhy. Více na www.beladesign.cz.

Načítám