Hlavní obsah

Připravte se na podzim: Dekorace, které musíte mít: svíčky, kýče i okrasné věnce na dveře

Foto: Maya Kruchankova, Shutterstock.com

Foto: Maya Kruchankova, Shutterstock.com

I když se zdá, že léto a prázdniny skončily teprve před pár dny, už teď je čas zaměřit se na blížící se podzim a tomu přizpůsobit i svůj domov. Jaké dekorace by vám k navození té správné atmosféry rozhodně neměly chybět?

Článek

Připravit se na podzim znamená víc než jen vydlabat v říjnu dýni, dát do ní svíčku nebo zajít v období dušiček na hrob, kam položíte květiny. Na trhu je spousta vkusných dekorací, které vám zútulní domácnost a naladí vás na tu pravou podzimní notu. Nemusí to být nutně jen obyčejný stojan na svíčku (i když i proti němu nikdo nic mít nebude), také tematické povlaky na polštáře, přehozy přes gauč nebo sušené květiny vaše nejbližší i vás potěší.

Barvy spadaného listí

Pokud jde o podzimní výzdobu, sázejte na barevnost inspirovanou popadaným listí. Od rustikální červené přes teplou okrovou až po sytě oranžovou. Všechny tyto barvy interiér zútulní a dodají mu pocit hřejivosti. Nejjednodušší je vnést podzimní barvy do každé místnosti, aby celek vypadal vkusně a sjednoceně. Postačí k tomu deky, do kterých se zachumláte při čtení knihy, nebo nové povlečení. Popusťte uzdu fantazii, stejně jako to děláte třeba na Vánoce. Každé roční období si zaslouží svou vlastní výzdobu.

Sušené kytky a svíčky

Ne každý si asi bude chtít zařídit celý byt v podzimních tónech. Pokud se v tomto ohledu řadíte spíš mezi minimalisty, doporučujeme vkusné skleněné nebo keramické dekorace. Skvěle zafungují nové hrnečky v zemitých odstínech, vázy, sušené květiny nebo vonné svíčky, které při každém zapálení byt nejen příjemně provoní, ale i zútulní. Do dětského pokoje potom patří i samolepky na sklo ve tvaru listů nebo dýně – tam je prostor pro pořádnou infantilitu!

Podzimní věnec

Také si na Vánoce dáváte na dveře věnec? Proč to neudělat i na podzim? Pokaždé, když se vrátíte po náročném dni z práce domů, při pohledu na něj pookřejete.

Nebojte se investovat do živého, který se prodává v květinářství, je přizpůsoben tomu, že bez jakékoli péče vydrží až do zimy. Pokud ale sháníte kousek, který je designový a vydrží vám několik sezon, kupte si umělý. Většinou jsou na něm šípky, listy a je od toho živého k nerozeznání. Navíc se hodí i na venkovní dveře u rodinného domu a odolá i nepříznivému počasí.

Načítám