Hlavní obsah

Už máte podzimní věnec? Zvedne vám náladu a rozzáří každou domácnost. Můžete si ho koupit i vyrobit

Foto: Leka Sergeeva, Shutterstock.com

Foto: Leka Sergeeva, Shutterstock.com

Jestli je podzim něčím výjimečný, pak svou barevností. Využijte jeho kouzla a oživte si vstupní dveře věncem z listů, šípků nebo jinou tematikou související s tímto ročním obdobím. Buď si ho můžete doma sami vyrobit, nebo koupit už hotový. Rozhodně by vám ale neměl chybět.

Článek

U podzimních věnců se neklade důraz na velikost, ale především na pestrost a originalitu. Hodí se nejen na dveře, ale i do interiéru na stůl nebo na zeď. Své kouzlo mají i menší typy. Právě podle velikosti a celkového vzhledu místnosti tuto dekoraci vybírejte. Zatímco do malého minimalistického pokoje se hodí jednoduché věnečky jen z trávy nebo s drobnými světýlky, na vstupních dveřích nebo například uprostřed prostorného jídelního stolu vyniknou masivní a pestrobarevné věnce.

Vyrobte si věnec sami

Pokud patříte mezi ty, kdo si rádi vyrábí dekorace sami, a máte na to čas, prostor a energii, směle do práce! Stačí zakoupit korpus, který seženete z různých materiálů: drátěný, polystyrenový, ale také dřevěný, slaměný nebo proutěný. Právě přírodní materiály jsou nejvhodnější. Pak už jen stačí doplnit jej tím, co v přírodě najdete – opadanými listy, šípky nebo vřesem. Službu udělají i sušené růže. Přidejte nějakou dekoraci v podobě malé umělé dýně nebo dřevěných jablíček, vše slepte tavnou pistolí a originální podzimní věnec je na světě. A vězte, že z toho, který si uděláte sami doma, budete mít největší radost.

  • Lepidla do tavné pistole se prodávají i v různých barvách nebo se třpytkami. Na podzimním věnci bude nejlépe vypadat bezbarvé, hnědé nebo červené.

Inspirace pro ručně vyráběný věnec:

Zavítejte do obchodu

Nechcete se zatěžovat výrobou podzimního věnce, ale rádi byste svůj domov v tomto lehce depresivním období oživili a vnesli do něj barvy? Jak bylo vědecky potvrzeno, zemité odstíny, hlavně oranžová a žlutá, dokážou pozvednout náladu! Nedělejte proto nic na sílu, domácí vyrábění věnců by vás totiž mohlo naopak stresovat, zvlášť pokud nemáte k „home made“ vztah. Klidně zajděte do obchodu nebo květinářství, nabídka je vskutku rozmanitá. Ceny podzimních věnců se pohybují většinou od 500 do 1 500 Kč, ale záleží na použitém materiálu i velkosti korpusu.

Inspirace pro věnce na prodej:

Načítám