Hlavní obsah

Ložnice podle českých celebrit. Kde usínají slavní? Na návštěvu nás pozvali Laffita, Prachařová i Salákovi

Foto: Jakub Jurdič, Tomáš Rubín, Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič, Tomáš Rubín, Jakub Jurdič

I když jsou slavní a úspěšní, večer to mají jako všichni ostatní – těší se do postele, kde si mohou po náročném dni odpočinout. Tato pětice českých hvězd nás pustila do svého soukromí a ukázala nám, jak bydlí a kde si přejí dobrou noc a sladké sny. Jak se vám líbí interiér a atmosféra jejich ložnic?

Článek

Každý z našich slavných hostitelů je jiný. Mají odlišný vkus i požadavky a také vlastní smysl pro interiér. O to zajímavější je pohled do jejich soukromí – a obzvlášť do ložnice. Každá je jiná, a přesto mají jedno společné: Odrážejí osobnost svých obyvatel. Kdo si potrpí na luxus, kdo na nadčasovost a komu na stěně nechybějí fotografie?

Osmany Laffita

Už na první pohled je znát, že si módní návrhář s kubánskými kořeny Osmany Laffita potrpí na luxus a jeho vkus je vskutku vytříbený, třebaže nemusí sednout každému. S přítelem Guyem bydlí v třípatrové vile, která kdysi sloužila jako observatoř. I když nás majitelé během naší návštěvy nepustili kvůli soukromí do své ložnice, hodně o tom, jak asi vypadá, vypovídá celý dům. Je laděný do zlaté barvy a plný zajímavých doplňků. A rozhodně se nejedná vždy jen o drahé či luxusní kusy nebo nábytek na míru. „Možná vás překvapí, že tenhle sedací nábytek je z Ikey, ale pár takových kousků tady mám. Já si je nechám klidně přečalounit nebo levný stoleček z Ikey ozdobím kusem krajky, takže to nepoznáte,“ vysvětlil nám svůj kreativní přístup známý návrhář.

Dům má celkem tři ložnice, které se nacházejí v nejnižším patře, dvě jsou určené pro návštěvy. V jedné je velké letiště a přímo nad ním visí obraz s návrhářovou fotkou, menší slouží jako hostinský pokoj, kde nejčastěji přespává Osmanyho maminka.

Mariana Prachařová

Nedávno se herečka a influencerka Mariana Prachařová na instagramu pochlubila, že se zabydlela v Londýně, kde konečně našla vysněný domov. Ještě před jejím odletem jsme měli možnost prohlédnout si její pražské bydlení. Jednalo se o roztomilý, do detailů promyšlený zajímavý byt na Letné, kde mělo všechno svoje místo. Ložnice byla prostorná a stala se skutečnou oázou klidu – dotvářely ji všudypřítomné rostliny. „Kytky jsou věc, která podle mě prostor hezky zútulní. Sice je náročné se o ně starat a zalévat je, ale zatím se mi s nimi daří a baví mě o ně pečovat,“ prozradila nám sympatická herečka.

Podívejte se, jak teď bydlí Mariana Prachařová v Londýně:

Vlastina Svátková

Herečka, spisovatelka a malířka Vlastina Svátková zrekonstruovala domek za Prahou. Bydlí zde se svými třemi syny a už na první pohled je patrné, že má osobitý styl pro detail. Ten je ostatně vidět i v její ložnici, jež je laděna minimalisticky. „Z bývalého bytu jsem si přinesla pár věcí, ke kterým jsem měla vztah nebo mají nadčasový design a bude mě pořád bavit. Nejsem ale typ, jenž by hromadil,“ řekla nám herečka. Její ložnice vznikla až nakonec. „Z původní garáže jsem udělala svoji šatnu s technickou místností a koupelnu a prodloužila jsem ji o přistavěnou ložnici s velkým oknem,“ popsala nám Vlastina Svátková průběh rekonstrukce. Všude ji obklopují květiny a příroda – přesně tak, jak to má ráda.

Michal Zapoměl

Jestli je na bydlení slavného kadeřníka Michala Zapoměla něco opravdu zajímavé, pak to, že na první pohled spolu nic z toho, co se v bytě nachází, neladí. Přesto si tam připadáte příjemně a pohodlně – a ve finále poznáte, že k sobě všechno dokonale pasuje. Když jsme u něj byli na návštěvě, upozorňoval nás na svou postel – nechal si ji totiž vyrobit na míru: „Všem bych ji doporučil, protože je opravdu pohodlná a člověk se probouzí dokonale odpočinutý.“ Jinak v místnosti nechybějí živé květiny, které má vlasový mág ve velké oblibě, a na stěně visí obrázky pořízené v antikvariátech. Jestli ho totiž něco těší, je to dávat nový život věcem, jichž se někdo jiný zbavil.

Fotogalerie: Ložnice slavných, které jsme navštívili

Michaela Salák

Ložnice manželů Salákových se nachází v přízemí třípatrového rodinného domu v Šáreckém údolí v Praze. I v případě šestinásobných rodičů platí, že nejdůležitější je nadčasovost. O tom, jak bude celý dům včetně ložnice vypadat, rozhodovala zejména Michaela Salák, protože má pro design lepší cítění. Všechno je laděno do neutrálních světlých odstínů, které nikdy neomrzí. Na zdi nad manželskou postelí visí fotografie a obrázky a nechybějí ani suvenýry z cest. Jiné doplňky byste ale u Salákových hledali jen stěží, potrpí si totiž na jednoduchost. Tak volili i postel – musí být především bytelná a dostatečně prostorná. „Děti sem mají vstup zakázaný, ale víte, jak to je… Moc to nedodržují,“ smála se při naší návštěvě známá influencerka.

Anketa

Kdo má podle vás nejhezčí ložnici?
Osmany Laffita
7,6 %
Vlastina Svátková
74,6 %
Michal Zapoměl
7,6 %
Mariana Prachařová
5,6 %
Michaela Salák
4,6 %
Celkem hlasovalo 409 čtenářů.

Načítám