Článek
Postup
01.
Kuřecí maso opláchněte, odstraňte z něj kůži a zbytky tuku. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Troubu předehřejte na 140 stupňů.
02.
Ve velkém těžkém kastrolu, ke kterému máte pokličku, rozehřejte olej na střední teplotu a opečte cibuli dosklovata. Přidejte česnek a také krátce osmahněte. Osolte, opepřete, vsypte uzenou papriku a chilli a krátce rozmíchejte v tuku. Zalijte rajčatovým pyré, přidejte BBQ omáčku a med.
03.
Do připravené omáčky vložte kuřecí stehna, přiklopte, dejte do trouby a pečte asi dvě hodiny.
04.
Odklopte pokličku a teplotu zvyšte na 180 stupňů. Maso nechte ponořené v omáčce a pečte ještě asi 20 až 30 minut, až se tekutina mírně zredukuje. Vyndejte z trouby a nechte chvíli odpočinout.
05.
Hotové maso vyjměte a pomocí vidliček ho rozdělte na jednotlivá vlákna. Pak ho smíchejte s omáčkou tak, aby bylo obalené, ale neplavalo v ní – nemusíte ji využít všechnu.
06.
Před podáváním zlehka opečte hamburgerové housky, poklaďte je listy salátu, trhaným kuřecím masem a obložte kyselými okurkami.
Tip: Když si nemusíte hlídat váhu, potřete spodek housky lžící majonézy. Zbylou omáčku můžete přidat k husté luštěninové polévce, nebo použít jako rychlou lehkou omáčku na těstoviny.
Chutná vám trhané maso v housce, nebo máte raději klasickou pečínku s knedlíčkem?