Článek
Postup
01.
Rajčata, okurku a papriku nakrájejte na kousky velikosti sousta. Cibuli nakrájejte na čtvrt kolečka. Petržel nasekejte nahrubo. Vše promíchejte a dejte vychladit do lednice.
02.
Mezitím si připravte zálivku: Ocet smíchejte s olejem a trochou soli a pepře. V některých receptech se do zálivky přidává ještě trocha typického bulharského koření čubrica nebo „šarena sol“, což je bulharská kořeněná sůl. I bez tohoto koření je ale salát skvělý.
03.
Vychlazenou zeleninu promíchejte se zálivkou a rozdělte do talířů. Sýr nastrouhejte nahrubo a posypte jím salát. Podávejte s čerstvým pečivem.
Rajčatové saláty můžete ochutnat z různých koutů světa. Dejte si třeba italskou panzanellu nebo rajčatový salát v mexickém duchu s avokádem a koriandrem.