Hlavní obsah
4,8
(9)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Vyzkoušejte salát z bulguru, který mají v oblibě ve Středomoří. Je to vlastně salát ze speciálně upravené pšenice, která je již předem uvařená, nasekaná a opět usušená.

5 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 250 g pšeničného bulguru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 trochu soli
  • 1 ks jarní cibulky
  • 1/2 ks salátové okurky
  • 1 hrst cherry rajčat
  • 1 hrst čerstvých bylinek
  • 2 ks paprik
  • 2 ks vejce
  • 4 listy listového salátu
Článek

Postup

01.

Bulgur vsypte do asi 500 ml vroucí vody, osolte, přiklopte, stáhněte na minimum a uvařte jako  rýži doměkka. Bulgur během vaření nemíchejte, pouze zvedněte pokličku pro provzdušnění.

02.

Mezitím si nadrobno nakrájejte cibuli a okurku, rajčátka nakrájejte na poloviny. Vychladlý bulgur promíchejte s olejem, cibulí, okurkou, rajčátky a dochuťte solí a pepřem a bylinkami.

03.

Při podávání doplňte pokrájeným vajíčkem, rajčátky, listy salátu a paprikami a posypte nasekanými bylinkami.

Načítám