Článek
Postup
01.
Oddělte bílky od žloutků a z bílků vyšlehejte sníh.
02.
V misce rozšlehejte žloutky se smetanou, cukrem moučka, vanilkovým cukrem a špetkou soli. Ke vzniklé tekuté hmotě přidejte tři lžíce rozpuštěného másla a polovinu (tedy 3 lžíce) polohrubé mouky.
03.
Poté přidejte sníh z bílků a zbytek mouky s práškem do pečiva. Vše pečlivě rozmíchejte, aby vzniklo hladké, nadýchané těsto.
04.
Těsto nalijte do vymazaného a hrubou moukou vysypaného menšího pekáče (ne na plech, tolik těsta to není). Maliny a borůvky (ale může být jakékoli jiné ovoce) obalte v hrubé mouce a nasypte na těsto.
05.
Pečte na 180 stupňů Celsia dozlatova. Před podáváním pocukrujte.
Klasickou třešňovou bublaninu můžete ozvláštnit třeba kakaem.