Článek
Šťavnaté ovoce, nadýchané těsto, sypané jemným cukrem, to je letní bublanina. Moučník, který i vás možná přenese do dětství a vzpomínek na prázdniny u babičky. Jakou vám pekla, klasickou třešňovou nebo rybízovou? Zkuste všechny, třeba si právě dnes oblíbíte jablečnou nebo jogurtovou s čokoládou.
A nezapomeňte na fígl, aby vám ovoce nekleslo ke dnu, je třeba ho obalit v hrubé mouce. Ať už s drobenkou či bez, bublaninová jízda začíná u nás...
Třešňová bublanina
Když se řekne bublanina, takřka každý si představí tu třešňovou. My si léto bez třešňové bublaniny neumíme představit, a vy?
Třešňová bublanina po francouzsku
Třešně dokonale ladí s kakaem. Vyzkoušejte projednou trochu jiný recept. Uvidíte, že celá rodina bude příjemně překvapená.
Jahodová bublanina
Pokud vás na pecky neužije, upečte si bublaninu se slaďoučkými jahodami. Je dokonalá! Další jahodové recepty najdete v článku Nejlepší jahodové recepty? Těchto 12 musíte letos zkusit.
Meruňková nebo rybízová bublanina? Zkuste obě dvě
Mezi velmi oblíbené ovoce, které se dává do bublaniny, patří meruňky a rybíz. Zvolíte hrníčkový recept nebo tvarohovou variantu?
Bublanina s mrazeným ovocem
Zbylo vám v mrazáku mrazené ovoce? Skvělé! Právě teď může sehrát hlavní roli! A tak umíchejte těsto, posypte je třeba třešněmi, jako v našem případě, a upečte si bublaninu, na kterou nikdo z vaší rodiny nezapomene.
Bublanina s malinami a borůvkami
Milujete maliny a borůvky? Tak si je užijte ve skvělé kombinaci v moučníku zvaném bublanina. Sladkokyselá chuť bude chutnat každému.
Bublanina s jablky či hroznovým vínem
Pokud použijete na bublaninu jablka či hroznové víno, dalo by se říci, že jste právě objevili skvělý podzimní moučník. Ale chutnat vám bude po celý rok, to vám garantujeme.
Jakou bublaninou začnete vy?