Hlavní obsah
3,0
(23)
Foto: Martina Lancingerová

Foto: Martina Lancingerová

K večeři i jako pohoštění pro návštěvy. S touto snadnou, vynikající a lehce pikantní pomazánkou z brynzy naděláte spoustu parády i v řadě dalších situací.

7 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 120 g ovčí brynzy
  • 60 g zakysané smetany
  • 1 ks jarní cibulky
  • 2 lžičky uzené papriky
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • 1/2 lžíce listové petržele
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka čerstvě mletého pepře
Článek

Postup

01.

Jarní cibulku a petrželku nakrájejte najemno, česnek prolisujte. Brynzu rozmíchejte vidličkou se zakysanou smetanou a přidejte k ní všechny ostatní ingredience. Dobře promíchejte.

02.

Podle chuti osolte a opepřete. Ihned servírujte anebo uschovejte do lednice do uzavíratelné skleničky a spotřebujte do druhého dne.

Máte rádi brynzu a chcete ji využít co nejlépe? Skvělé nejsou jen pravé halušky s brynzou, ale i kynuté rohlíčky plněné brynzou anebo třeba slovenské brynzové pirohy. Nechce se vám dělat těsto? Dejte si rychlé pečené brambory se slaninou a brynzou.

Související témata:

Načítám