Článek
Klasická brynzová pomazánka je pro mnoho dětí (i dospělých) příliš slaná a výrazná, proto brynzu často ředím poměrně velkým množstvím másla. Na chleba pak stačí namazat slabší vrstvu a v lednici vydrží v dobré kondici i tři dny. Kostičky červené papriky jí dodají svěžest a medvědí česnek přidávám v sezoně kam se dá. Tahle kombinace spolu ladí barevně i chutí.
Postup
01.
Máslo nakrájejte na menší kousky, vložte do mísy a nechte povolit. Brynzu také na chvíli vyndejte na linku, změkne a bude se vám s ní líp pracovat.
02.
Změklé máslo krátce prošlehejte do krémové konzistence. Poté k němu přidejte brynzu a koření a vyšlehejte hladkou pomazánku. Ochutnejte a případně přidejte špetku soli, nemělo by to ale být nutné.
Tip: Mletá paprika dodá barvu a tradiční chuť, sáhnout můžete i po uzené verzi. Přidat můžete i malou špetku drceného kmínu.
03.
Přidejte čerstvou červenou papriku nakrájenou na opravdu drobné kostičky (50 gramů v ingrediencích je asi čtvrtina papriky), a nakonec už jenom lehce vmíchejte nasekaný medvědí česnek. Nechte chvíli odležet a podávejte s dobrým chlebem nebo pečivem a bohatou zeleninovou oblohou.
Tip: Nemáte-li medvědí česnek, přidejte do pomazánky kousek najemno nasekané jarní cibulky – použít můžete bílou i zelenou část. V lednici pomazánka ztuhne, před podáváním ji nechte chvíli povolit na lince.
Do jakého týmu patříte? Dáváte přednost studené večeři, nebo raději připravíte něco rychlého a teplého? Tak či onak, určitě se vám budou hodit tyhle tři recepty na rychlé večeře.