Článek
Postup
01.
Nakrájejte máslo na kostičky a nechte ho povolit. Polovinu menší cibule nakrájejte nadrobno.
02.
K změklému máslu přidejte na špičku lžičky sladké mleté papriky a brynzu a vidličkou pořádně rozmačkejte a našlehejte.
03.
Spolehněte se na své smysly a ochutnejte: když se vám pomazánka bude zdát příliš výrazná a tuhá, nařeďte ji lžičkou zakysané smetany a znovu šlehejte. Ochutnejte a případně přidejte ještě trochu smetany.
04.
Nakonec zlehka vmíchejte cibuli a nechte chvíli v chladu odležet.
05.
Podávejte s tmavým pečivem a čerstvou zeleninou jako lehkou večeři nebo ji použijte jako pomazánku na jednohubky.
Tipy: Můžete zkusit přidat uzenou papriku, chuť bude ještě zajímavější. Nebo papriku vynechejte a na ozdobení použijte pár kostiček dokřupava opečené slaniny – takhle vytvoříte efektní a zajímavé jednohubky na večírek.
Máte rádi pomazánky? Fantastická je pomazánka z uzeného kuřete, čabajková pomazánka se zakysanou smetanou nebo zdravá rybí pomazánka s tvarohem jen ze dvou ingrediencí.