Hlavní obsah
3,4
(51)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Pikantní a aromatická brynza je pro mnohé příliš výrazná. Když ji ale smícháte s kouskem másla, chuť i konzistence se zjemní. Tak to vyzkoušejte ve výborné, lehce pikantní pomazánce.

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Na pomazánku:
  • 150 g ovčí brynzy
  • 100 g másla
  • 1 lžíce zakysané smetany
  • 1 hromádka cibule
  • 1 špetka mleté sladké papriky
K podávání:
  • 4 ks tmavého pečiva
  • 1 svazek ředkviček
  • 1 svazek čerstvé pažitky
Článek

Postup

01.

Nakrájejte máslo na kostičky a nechte ho povolit. Polovinu menší cibule nakrájejte nadrobno.

02.

K změklému máslu přidejte na špičku lžičky sladké mleté papriky a brynzu a vidličkou pořádně rozmačkejte a našlehejte.

03.

Spolehněte se na své smysly a ochutnejte: když se vám pomazánka bude zdát příliš výrazná a tuhá, nařeďte ji lžičkou zakysané smetany a znovu šlehejte. Ochutnejte a případně přidejte ještě trochu smetany.

04.

Nakonec zlehka vmíchejte cibuli a nechte chvíli v chladu odležet.

05.

Podávejte s tmavým pečivem a čerstvou zeleninou jako lehkou večeři nebo ji použijte jako pomazánku na jednohubky.

Tipy: Můžete zkusit přidat uzenou papriku, chuť bude ještě zajímavější. Nebo papriku vynechejte a na ozdobení použijte pár kostiček dokřupava opečené slaniny – takhle vytvoříte efektní a zajímavé jednohubky na večírek.

Související témata:

Načítám