Hlavní obsah
2,9
(8)
Foto: HandmadePictures, Shutterstock.com

Foto: HandmadePictures, Shutterstock.com

Chystáte svíčkovou, ale došly vám brusinky? Nahraďte je rybízem!

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
5 skleniček
  • 1 kg rybízu
  • 1/4 l horké vody
  • 1/4 l octa 8%
  • 650 g cukru krupice
  • 3 ks hřebíčku
  • 1 sklenka vody
Článek

Postup

01.

Obraný a opraný rybíz se přelije vroucí vodou s octem a nechá se na cedníku vykapat.

02.

Potom se v hrnci vaří s troškou vody, s kořením a cukrem cca 10 minut. Horký ho naskládáte do skleniček (od přesnídávky), otočíte dnem vzhůru, necháte vychladit a uložíte.

Další možné zpracování rybízu i dalšího ovoce a zeleniny najdete třeba v rubrice Zavařování a nakládání

Načítám