Článek
Postup
01.
Troubu předehřejte na 190 stupňů Celsia. Smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Tuk rozmixujte dohladka s krystalovým cukrem. Mezitím si připravte pomerančovou kůru a vymačkejte šťávu z pomeranče. Do rozmixovaného tuku postupně přidávejte vejce. Poté přidávejte směs mouky, kterou střídejte po dávkách s mlékem, pomerančovou šťávou a kůrou (pěkně na střídačku). Až bude směs krásně hladká, přidejte přibližně tři čtvrtě připravených brusinek a ještě nechte chvíli šlehat.
02.
Do předem vymazané a hrubou moukou vysypané formy (já používám formu na biskupský chlebíček) nalejte těsto a pečte přibližně hodinu, dokud nebude špejle po vyndání suchá. Poté nechte zcela vychladnout. Nakonec si připravte pomerančovou glazuru. Moučkový cukr smíchejte s trochou šťávy, dokud se vám neudělá krásná glazura (šťávu přidávejte dle potřeby). Tu nalejte na bochníček a posypte zbytkem brusinek.
Vyzkoušejte i náš sladký chlebíček s oříšky.