Článek
Postup
01.
Nejdřív si připravte drobenku. Do misky dejte žloutek, máslo, cukr, ořechy a skořici. Pomocí prstů vypracujte drobivou směs a uložte ji do ledničky. Broskve vypeckujte a nakrájejte na měsíčky. Jak udělat křupavou drobenku na koláč?
02.
Teď je čas zadělat těsto. V míse ušlehejte vejce a cukr do světlé nadýchané pěny. Přidejte mouku prosátou s práškem do pečiva a kakaem a promíchejte.
03.
Přilijte kefír a rozpuštěné vlahé máslo. Vše důkladně prošlehejte, až vznikne hladké těsto bez hrudek.
04.
Hotové těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem. Přidejte pokrájené broskve a koláč posypejte drobenkou.
05.
Pečte 30 až 35 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Po upečení podávejte porce koláče s kopečkem zakysané smetany.
Kefír dodává těstu bílkoviny i vláčnost, proto je to při pečení oblíbená surovina. Ochutnejte: rychlá kefírová buchta s ořechy a čokoládovou polevou je vynikající a fantastický je i kefírový perník s vločkami a medovou polevou.