Článek
Postup
01.
Broskve nebo jiné ovoce pokrájejte na plátky, promíchejte se 3 lžícemi cukru (zbylý nechte na posypání těsta), škrobem a citronovou šťávou.
02.
Změklé máslo promíchejte s mletými mandlemi, moučkovým cukrem a žloutkem (bílek si nechte na potření těsta).
03.
Těsto rozválejte (pokud možno dokulata) mezi dvěma pláty pečicího papíru, horní stáhněte a se spodním papírem ho přeneste na plech. Celý plát, krom asi 4 cm okraje, potřete mandlovou pastou a obložte ovocem. Okraje těsta zahněte dovnitř přes ovoce, potřete rozšlehaným bílkem a posypejte zbylým cukrem a mandlovými plátky.
04.
Pečte asi 40 minut při 180 °C dozlatova.
Tip: Na broskve přihoďte ještě hrst čerstvého či mrazeného rybízu nebo borůvek.
Můžete si vyrobit i domácí listové těsto nebo zkuste tohle rychlé a voňavé křehké těsto.