Článek
Postup
01.
Nejprve si připravte medové mascarpone. Ruční metlou prošlehejte sýr s medem a vanilkovým extraktem. Vyrobíte si domácí mascarpone jen ze dvou ingrediencí?
02.
Smetanu vyšlehejte do tuha. Pak ji jemně zamíchejte do ochuceného mascarpone, aby vznikl nadýchaný krém.
OVOCE NA GRILU I V TROUBĚ JE RYCHLÉ A NEMÁ CHYBU
03.
Broskve rozpulte a vyjměte z nich pecku. Rozpusťte kousek másla, ovoce jím potřete a každou půlku broskve pak řeznou stranou „obtiskněte“ do hnědého cukru, aby se přichytil na máslo.

Foto: Svatava Vašková
04.
Broskve pak cukrovou stranou položte na čistou mřížku rozpáleného grilu (cca 200 stupňů), pečte je asi 3 až 4 minuty, aby se utvořila zkaramelizovaná vrstva. Takto grilované broskve podávejte s medovým mascarpone, posypané plátky mandlí a čerstvými lístky meduňky.
Jestli vás recept zaujal, ale nemáte zrovna doma broskve nebo chuť na ně, vyzkoušejte třeba grilovaný banán s jahodami.