Článek
Postup
01.
Nejprve si připravte medové mascarpone. Ruční metlou prošlehejte sýr s medem a vanilkovým extraktem. Vyrobíte si domácí mascarpone jen ze dvou ingrediencí?
02.
Smetanu vyšlehejte do tuha. Pak ji jemně zamíchejte do ochuceného mascarpone, aby vznikl nadýchaný krém.
OVOCE NA GRILU I V TROUBĚ JE RYCHLÉ A NEMÁ CHYBU
03.
Broskve rozpulte a vyjměte z nich pecku. Rozpusťte kousek másla, ovoce jím potřete a každou půlku broskve pak řeznou stranou „obtiskněte“ do hnědého cukru, aby se přichytil na máslo.
04.
Broskve pak cukrovou stranou položte na čistou mřížku rozpáleného grilu (cca 200 stupňů), pečte je asi 3 až 4 minuty, aby se utvořila zkaramelizovaná vrstva. Takto grilované broskve podávejte s medovým mascarpone, posypané plátky mandlí a čerstvými lístky meduňky.
Jestli vás recept zaujal, ale nemáte zrovna doma broskve nebo chuť na ně, vyzkoušejte třeba grilovaný banán s jahodami.