Článek
Postup
01.
Těstovinovou rýži (orzo) uvařte v osolené vodě doměkka. Sceďte a nechte okapat. Smíchejte s najemno pokrájenými sušenými rajčaty, uvařenou cizrnou a kapary. Pokud chcete salát dělat zastudena, promíchejte těstoviny s kapkou oleje a nechte zchladnout. Až poté smíchejte s dalšími surovinami.
02.
Brokolici rozeberte na růžičky a vložte do vroucí osolené vody. Vařte 2 minuty a poté sceďte a rychle zchlaďte v ledové vodě. Nechte okapat. Pokud budete chtít salát připravovat zastudena, nechte chladit ve vodě déle.
03.
Připravte si zálivku. Prošlehejte olej s najemno pokrájeným tymiánem a oreganem, římským kmínem, citronovou šťávou, balzamikovým octem, špetkou soli a trochou čerstvě mletého pepře.
04.
Všechny komponenty, tedy těstovinovou směs, brokolici a zálivku, promíchejte. Salát rozdělte na talíře.
05.
Lososa nakrájejte na kostky velikosti sousta a opečte zprudka na pánvi. Osolte, rozdělte na salát a servírujte.
Nevíte si rady, jak ještě zužitkovat brokolici? Vyzkoušejte například brokolicovou polévku s kuřecím masem, slaný koláč anebo karbanátky z brokolice.