Článek
01.
Brokolici vložte do vroucí osolené vody a pod poklicí vařte pár minut doměkka. Sceďte a na chvíli vložte do ledové vody. Opět sceďte a nechte okapat.
02.
Brokolici poté ještě vymačkejte, abyste ji zbavili přebytečné vody. Vložte do mixéru spolu se žloutkem, nastrouhaným parmezánem, menší šalotkou, česnekem, tymiánem, špetkou soli a pepře. Rozmixujte dohladka.
03.
Směs zahustěte celozrnnou moukou a přidejte nadrobno nasekaná slunečnicová semínka.
04.
Navlhčenýma rukama tvarujte mezi dlaněmi nugetky – kolečka o průměru asi 5 cm, silná asi 2 cm. Přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Směs by vám měla vyjít na 8 kousků.
05.
Pečte při 200 °C (horkovzduch) 20–25 minut. Nechte na plechu zcela zchladnout.
06.
Rajčata na salát nakrájejte na menší kusy. Cibuli nakrájejte na tenké plátky. Smíchejte s listovým salátem. V mističce promíchejte ingredience na dresink a salát jím zalijte. Zlehka promíchejte. Na talíři posypejte lístky bazalky, obložte nugetkami a servírujte.
V létě není salátů nikdy dost, a proto nepřehlédněte i další recepty plné čerstvé zeleniny. Vyzkoušejte například tabouleh s bulgurem, salát z grilovaných paprik anebo se osvěžte melounovým salátem s mozzarellou.