Článek
Postup
01.
V robotu při nízké rychlosti promíchejte mouku, cukr, sůl a droždí. Do misky vyklepněte studená vejce a spolu s vodou přidejte k moučné směsi.
02.
Při nízké rychlosti míchejte asi 5 minut, až vznikne lepkavé těsto. Pak zvyšte rychlost na střední a míchejte 15 minut. Když se těsto začne oddělovat od stěn, začněte po částech přidávat máslo. V případě, že použijete ruční šlehač, použijte hnětací metly a dodržujte stejný postup, jako s robotem.
03.
Poté ještě míchejte asi 10 minut, až vznikne lesklé a hladké těsto. Vmíchejte nahrubo nasekanou čokoládu. Zabalte těsto do folie a dejte na noc do ledničky.
UPEČTE SI VLASTNÍ CHLÉB NEBO ROHLÍKY:
04.
Druhý den těsto rozdělte na 20 dílků. Vytvořte bochánky, šneky nebo uzlíky. Vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Nechte mezi nimi dostatečné rozestupy.
05.
Plech přikryjte utěrkou a briošky nechte kynout asi 2 hodinky. Pak je potřete rozšlehaným vejcem, posypte mákem a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte je 15 až 20 minut dozlatova.