Hlavní obsah
2,9
(285)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Jednoduchá příloha ke grilovaným specialitám. Alobalové balíčky si můžete přichystat předem, pak dát jen na gril a o nic víc se nestarat. V balíčku brambory dokonale změknou a nasáknou vůní bylinek a slaniny.

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g nových brambor
  • 1 palice česneku
  • 300 g anglické slaniny
  • 1 hrst čerstvého tymiánu
  • 4 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 2 ks čerstvá chilli paprička
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 ks červené cibule
  • 1 lžička soli
  • 4 špetky pepře
  • 4 lžičky slunečnicového oleje
Článek

Postup

01.

Ze dvou vrstev alobalu si připravte čtyři větší obdélníky. Na jejich střed nalijte trochu oleje, na olej rozdělte oškrabané nebo důkladně omyté drobné rané brambory (pokud máte větší, nakrájejte je).

02.

K bramborám přidejte do každého balíčku 2–3 celé oloupané stroužky česneku, kolečka červené cibule, kostičky anglické slaniny, rozmarýn a tymián. 

03.

Vše lehce okořeňte mletou paprikou, osolte a opepřete. Pokud máte rádi pikantní, přidejte i půlku nasekané chilli papričky.

04.

Balíčky zabalte a dejte je péct na mřížku grilu (na střední výkon) do změknutí brambor – asi na 30 minut.

Foto: Autorka

Takto připravené bramborové balíčky vydají i za samostatný chodFoto: Autorka

Související témata:

Načítám