Článek
Postup
01.
Ze dvou vrstev alobalu si připravte čtyři větší obdélníky. Na jejich střed nalijte trochu oleje, na olej rozdělte oškrabané nebo důkladně omyté drobné rané brambory (pokud máte větší, nakrájejte je).
02.
K bramborám přidejte do každého balíčku 2–3 celé oloupané stroužky česneku, kolečka červené cibule, kostičky anglické slaniny, rozmarýn a tymián.
INSPIRACE NA LETNÍ JÍDLA
03.
Vše lehce okořeňte mletou paprikou, osolte a opepřete. Pokud máte rádi pikantní, přidejte i půlku nasekané chilli papričky.
04.
Balíčky zabalte a dejte je péct na mřížku grilu (na střední výkon) do změknutí brambor – asi na 30 minut.
Výborné jsou třeba se svěžím dipem se zakysané smetany či bílého jogurtu.