Hlavní obsah
3,4
(5)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Máte rádi mexickou kuchyni? Zkuste pikantní brambory se sýrem, kukuřicí, roštěnou a samozřejmě fazolemi! Je to snadná večeře, kterou si oblíbíte.

10 min.
Příprava
55 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 12 ks brambor
  • 400 g fazolí v rajčatové omáčce
  • 220 g kukuřice
  • 1 hrst cherry rajčat
  • 400 g hovězí roštěné
  • 3 ks chilli papričky
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 4 ks žloutků
  • 150 g čedaru
  • 100 ml hovězího vývaru
  • 1 hrst čerstvých bylinek
Článek

Postup

01.

Brambory důkladně omyjte, i se slupkou rozkrájejte napůl a osolené a opepřené dejte péct do trouby na 200 °C. Mezitím nakrájejte hovězí roštěnou na nudličky a zprudka ji nasucho opečte na pánvi.

02.

Do misky dejte fazole, kukuřici, šalotku nakrájenou na kolečka a chilli papričky nakrájené najemno, vlejte vývar a promíchejte.

03.

Brambory po 20 minutách vyndejte z trouby, přidejte k nim směs s fazolemi, opečené maso a celá cherry rajčata, promíchejte a dejte péct na dalších 25 minut. Nakonec pokrm zasypte nastrouhaným čedarem a dejte ještě na 5 minut zapéct. Ozdobte nasekanými bylinkami.

Pokud máte rádi mexickou kuchyni, zkuste pikantní směs z mletého masa.

Související témata:

Načítám