Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Máte doma brambory a čeká vás příprava večeře pro celou rodinu. Co s tím? Zapeklitou situaci v tváří tvář strávníkům vyřešíme za vás! Nachystejte jim plněné brambory brokolicí a čedarem.

25 min.
Příprava
1 hod., 10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 8 ks brambor
  • 1/2 ks brokolice
  • 2 stroužky česneku
  • 150 g zakysané smetany
  • 100 g vyzrálého čedaru
  • 1/2 svazku čerstvé pažitky
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Troubu rozpalte na 190 stupňů Celsia. Brambory dobře omyjte, položte je na plech a posypejte solí. Dejte je péct asi na 45 minut.

02.

Mezitím očistěte brokolici, rozdělte na růžičky a v osolené vodě ji krátce povařte.

03.

Brambory poté z trouby vyjměte, ale nevypínejte ji! Ostřejší lžičkou každou bramboru vydlabejte. Asi polovinu vydlabané části dejte do misky a přidejte k ní prolisovaný česnek, zakysanku, nastrouhaný čedar, nasekanou pažitku i špetku muškátového oříšku, soli a pepře. Směs promíchejte a naplňte jí brambory.

04.

Ty už teď jen vraťte na dalších 15 minut zpět do trouby. A může se hodovat!

Pokud jste milovníky čedaru, zkuste ho přidat k těstovinám se žampiony, nebudete litovat.

Související témata:

Načítám