Hlavní obsah
4,3
(6)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Do výplaty daleko? Hledáte tip na levnou večeři? Tak to se vám bude hodit recept na brambory pečené ve vývaru s česnekem.

10 min.
Příprava
55 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 200 g nových brambor
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 3 stroužky česneku
  • 70 g másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 trochu soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Brambory ve slupce omyjte. V pekáčku nebo kastrolu, který půjde dát do trouby, rozpusťte máslo a smíchejte jej s olivovým olejem. Česnek nasekejte najemno a v másle jej orestujte dozlatova. Pak přidejte celé brambory a vše promíchejte.

02.

Brambory zalijte silným zeleninovým vývarem (použít můžete i ten z kostky) a přiveďte k varu.

03.

V tu chvíli vložte pekáček do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia a brambory zvolna pečte asi 40 minut, až změknou.

04.

Hotové brambory přeneste zpět na plotnu a za častého míchání vyvařte přebytečnou tekutinu. Brambory pak budou krásně lesklé a na dně pekáčku vám zůstane úžasná šťáva, kterou je při servírování nezapomeňte polít. Ve finále by na stole neměla chybět sůl!

Související témata:

Načítám