Článek
Postup
01.
Brambory ve slupce omyjte. V pekáčku nebo kastrolu, který půjde dát do trouby, rozpusťte máslo a smíchejte jej s olivovým olejem. Česnek nasekejte najemno a v másle jej orestujte dozlatova. Pak přidejte celé brambory a vše promíchejte.
02.
Brambory zalijte silným zeleninovým vývarem (použít můžete i ten z kostky) a přiveďte k varu.
03.
V tu chvíli vložte pekáček do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia a brambory zvolna pečte asi 40 minut, až změknou.
04.
Hotové brambory přeneste zpět na plotnu a za častého míchání vyvařte přebytečnou tekutinu. Brambory pak budou krásně lesklé a na dně pekáčku vám zůstane úžasná šťáva, kterou je při servírování nezapomeňte polít. Ve finále by na stole neměla chybět sůl!
Brambory můžete také naplnit brokolicí a čedarem, vyzkoušejte.