Článek
Postup
01.
Brambory vařte ve vodě asi 5 minut. Pak je nakrájejte na čtvrtinky a rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Cuketu nakrájejte na plátky, osolte a nechte chvíli vypotit.
02.
Tekutinu utřete kuchyňským papírovým ubrouskem. Pak cuketu přidejte k bramborám spolu s česnekem nakrájeným na plátky. Vše osolte, opepřete, posypte bylinkami a zakapejte olivovým olejem. Brambory pečte 20 až 30 minut v troubě předehřáté na 190 °C. Může se podávat samotné, ale skvěle chutnají s pečeným masem.
Tip: Pokud chcete podávat brambory jako samostatný pokrm, přidejte k nim při pečení ještě na kostičky nakrájenou slaninu nebo šunku.
O nic méně báječné, jsou také francouzské brambory podle babičky.