Článek
Postup
01.
Omyté kuřecí skelety zalijte studenou vodou tak, aby byly zcela ponořené (místo skeletů můžete použít samotné hřbety, krky nebo třeba křídla), a přiveďte vodu k varu. Pak plamen stáhněte na minimum, aby vývar jen tu a tam lehce probublal. Takto vařte asi hodinu. Hotový vývar slijte a seberte z něj přebytečný tuk.
02.
Brambory oškrábejte a nakrájejte na kousky. Zalijte vývarem jen tak, aby byly těsně ponořené, osolte, přidejte bylinky podle chuti (skvělý je i rozmarýn nebo plocholistá petržel) a přiveďte k mírnému varu. Brambory duste doměkka, podle potřeby vývar po trochách dolévejte.
03.
Pokud brambory chystáte jako přílohu, slijte z nich zbylý vývar, ozdobte čerstvými bylinkami a podávejte s masem.
Tip: Pokud chystáte brambory jako hlavní jídlo, klidně u nich trochu vývaru při podávání ponechejte a na závěr je posypte strouhaným parmazánem.
A jestli držíte přísnou dietu, jako přílohu si udělejte zeleninu – z mrkve, květáku a kapustiček.